4.11.2018

LEIVON LEIPOMO - KAISER SÄMPYLÄ

Kaupallisessa yhteistyössä Leivon Leipomon kanssa

Seuraavaksi vuorossa on toinen osa kolmen postauksen sarjasta "Täydellinen sunnuntai" - Ensimmäisen osan pääsette lukemaan TÄÄLTÄ

Yksi versio mulle täydellisestä sunnuntaista on HERKUTTELUPÄIVÄ! Sellainen, kun tekee mieli kaikkia ihania herkkuja ja ruokia. Burgerit on yksi meidän talon heikkous ja parhaimpia on itsetehdyt sellaiset. Niitä tulee kuitenkin melko harvoin tehtyä, vaikka ne maistuvat aina mielettömän hyviltä. 

Haluankin jakaa teille ohjeen helppoon, mutta maukkaaseen burger-annokseen. Leivon Leipomon Kaiser sämpylät olivat nappivalinta burgersämpylöiksi niin kokonsa kuin rakenteensa puolesta. Sämpylöissä on muunmuassa chia-siemeniä, auringonkukan-, kurpitsan- ja pellavansiemeniä! 

leivon leipomo burger-4
leivon leipomo burger-8
leivon leipomo burger-2
leivon leipomo burger-3


BURGER:
Leivon Leipomo Kaiser sämpylät
Jauhelihapihvit, joko itsetehdyt tai valmiit. Tässä tapauksessa tein itse!
Cheddar-juusto
Ketsuppi
Salaatti
Tomaatti
Sriracha-majoneesi

> Valmista majoneesi ja viipaloi tomaatit valmiiksi. Paista pihvit pannulla. Kun käännät pihvin, lisää juusto sen päälle. Laita sämpylät hetkeksi uuniin lämpiämään tai vaihtoehtoisesti paistinpannulle miedolle lämmölle. Jos laitat sämpylät paistinpannulle, muista lisätä ripaus öljyä. Kasaa hampurilainen mielesi mukaan!

SRIRACHA-MAJONEESI
Maustamaton majoneesi
Srirachaa oman maun mukaan
Itse lisäsin vielä hieman chili-seosta

PARMESAN RANSKALAISET
Perunoita
Oliiviöljyä
Suolaa
Parmesania

> Viipaloi perunat ja levitä pellille. Lisää runsaasti öljyä ja ripottele päälle suolaa. Paista 200-225 asteisessa uunissa niin kauan, kunnes pinta on rapea. Lisää päälle parmesania.

Mä oon vahvasti sitä mieltä, että ruoanlaitossa on turha antaa liian tarkkoja ohjeita. Parhaan tuloksen saa testailemalla ja maistelemalla! Eli rohkeasti vaan keittiöön, eikä kannata ajatella ruoanlaittoa liian vakavasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti