10.3.2016

SO GOOD


kasvissose (1 of 5)
kasvissose (5 of 5)
kasvissose (3 of 5)
kasvissose (4 of 5)


Oon nyt haksahtanut kasvissosekeittoihin! Nuorempana en voinut sietää niitä yhtään ennakkoluulot on vieneet aina voiton, mutta viime aikoina olen syönyt niitä sitten senkin edestä. Muutama viikko sitten tein vihreän kasvissosekeiton, joka oli myöskin ihan jees, mutta ei ole tämän perinteisen voittanutta! Oon vähän sellainen summamutikassa-tyyppi, mitä tulee ruoanlaittoon. Sen takia tänne eksyy harvemmin mitään ruokaohjetta, kun en tosiaan jaksa mittailla tarkkaan raaka-aineita! Nyt voisin kuitenkin tsempata ja laittaa tästä reseptiä kehiin!


KASVISSOSEKEITTO
Neljä pikku annosta

4-6 Porkkanaa
2 Perunaa
1/2 Kukkakaali
1 Sipuli
Kasvisliemikuutio
Ruokakermaa
Suolaa
Vettä


Leikkaa kasvikset paloiksi. Heitä kattilan pohjalle nokare voita, kasvikset ja kasvisliemikuutio. Laita hella päälle ja odota, että voi on sulanut. Lisää kattilaan vettä niin, että kasvikset just ja just peittyy. Lisää suola ja kiehauta noin 10-15 minuuttia. Kun kasvikset ovat kypsiä, kaiva sauvasekoitin esille. Hurauta kattila yhdeksi silkkiseksi soosiksi. Itse laitoin joukkoon hieman ruokakermaa mukaan pyöristämään makuja. Kun olet tässä vaiheessa, tarkista maku - lisää suolaa ja muita mausteita mielesi mukaan. 

Itse lisäsin vielä lautasannokseen ranskankermaa ja pekonia! Pekoni kannattaa muuten ehdottomasti valmistaa uunissa - niistä tulee niiin paljon parempia. Toki kasviskeittoon voi lisätä twistiä esimerkiksi koskenlaskija-juustolla, krutongeilla ja smetanalla. Oman maun mukaan :-) Kylkeen vielä tuoretta leipää ja maitoa! Seuraavan kerran aion tehdä saman soosin, mutta tuplasti suurempana niin saan sitä myös pakastimeen jemmaan. 


6 kommenttia:

  1. Mmmmm, tiedätkö alkoi heti tekemään mieli sosekeittoa :D Lisäämällä pari reilua kourallista linssejä keitosta saa muuten entistä ruokaisamman! :) Meillä tehdään usein just linssisosekeittoa. Tuota vihreetä sosekeittoa voiskin kokeilla, eipä ole tullut mieleenkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä jännä, kuinka nopeasti ruokakuvat saa veden kielelle :-D Hei hyvä idea noi linssit! Niistä saa varmasti kivaa rakennetta keittoon. Itse testasin vihreän sosekeiton Vilma P:n blogin reseptillä, siellä on aika hyviä reseptejä - suosittelen kurkkaamaan! :-)

      Poista
  2. Haha, mulla niin sama :D Ylä-asteella kotitalouden tunnilla ku tehtiin kasvissosekeittoa nii en suostunu edes maistamaan. Nyt aika useinki tulee sellasia surauteltua ja on kyllä nii maukkaita ;P
    -Juuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai se on sit vaan uskottava, että makuaisti paranee ja kehittyy vanhetessa :-D Mutta onneks ollaan viisastuttu noista "nuoruus"vuosista haha!

      Poista
  3. Haha söin itsekin parina päivä kasvissosekeittoa ja pari kommenttia sain kaverilta, että mitä ihmeen velliä syöt. Mutta kun musta se vaan on niiin hyvää:D♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun täytyy opettaa sun kaverit kasvissosekeittojen maailmaan! :-D Ihan superhyväää!!!

      Poista