21.11.2016

HIUSPROJEKTI STEP 1

Yhteistyössä Koreus 
& Maarit Koistinen
Kyttälänkatu 4 
33100 Tampere

Koreus on ihana kampaamo keskellä kaupungin sydäntä, Kyttälänkadulla. Kampaamon omistaja Maarit otti niin innokkaasti vastaan mun heittämän "haasteen" tässä hiusprojektissa, että tiesin jo silloin tästä tulevan pelkkää priimaa! Parasta on kuunnella ihmisiä, jotka ovat intohimoisia ja ammattitaitoisia sitä kohtaan, mitä tekevät - tämä huokuu Maaritin työskentelyssä! Oli ilo kuulla, että Maarit on valinnut sellaisia tuotteita Koreuden käyttöön, joiden takana pystyy seisomaan. Niin arvomaailmaltaan kuin tuotelupauksiltaan. Tärkeimmät brändit ja tuotteet, joita Maarit käyttää ovat Kevin Murphy, EVO ja Niophlex. Sain aivan mielettömän hyvän infopläjäyksen hiustenhoitoon liittyen, joten ajattelin tehdä siitä ihan oman postauksensa :-) Myöhemmin pystyn kertomaan yksityiskohtaisemmin myös omista kokemuksistani!

PB111009
PB111043
PB111021
PB111038
PB111073


Tutkailtiin hetki mun hiuksia, katsottiin inspiskuvia ja alettiin miettimään, miten lähdetään etenemään. Oon hyvin realistinen ja jalat maassa, mitä tulee kampaamokäynteihin. Sitä tekis mieli toivoa kuuta taivaalta ja yksisarvisia, mutta harvemmin ne haaveet voidaan kerrasta toteuttaa. Se on tärkein juttu tässä - kärsivällisyys. Kerrasta ei tule sitä viimeistä silausta, vaan käyntejä tarvii olla useampia. Näin me tuumailtiin mun hiusten lähtötilanteesta:

Hiusten lähtötilanne omasta mielestäni:
 • Huonossa kunnossa, etenkin latvat kärsineet Kalifornian auringon alla. Ja ainiin. Viimeisin leikkauskerta maaliskuussa. Voin kertoa, että melko häntä koipien välissä sanoin tämän!
 • Väri oli sekamelskainen ja lämmin. Kaiken kukkuraksi hiukset oltiin viimeksi värjätty kaupan väreillä O-OU.
 • Omaa väriä kasvanut ihan kivasti, jolloin se on helppo erottaa.
Hiusten lähtötilanne Maaritin mielestä:
 • Latvat huonossa kunnossa, mutta ei niin pahat kuin voisi olla pitkään leikkausväliin nähden.
 • Kaupan väreillä värjääminen on etenkin siinä vaiheessa haaste, kun tarvii purkaa väriä ja vaalentaa. 
 • Tyvi on kylmä, mutta tumma. Luuli, että olisi vaaleampi, joten tämä oli iloinen yllätys!
IMG_1723-2
Tärkeää oli päästä purkamaan vaalentamaan hiusten keskiosaa. Kuten kuvasta näkyy, se olikin se suurin osa hiuksista ja samalla vaikein. Vaalennus on sen vuoksi oleellinen osa tätä projektia, sillä hiusten keskiosa oli tummempi ja lämpimämpi muihin verrattuna. Halusin siitä kovasti eroon ja mulla on tulevaisuudessa haaveena vähän kylmempi sekä blondimpi latva-osuus. Tyviosuuden erottuvuutta häivytettiin ihan super ohkaisilla tummilla raidoilla. Tämä ratkaisu menee aivan käsikädessä sen kanssa, että kasvatusprojekti on miellyttävämpi, kun raja ei ole niin selkeästi näkyvillä. Keskiosaan laitettiin paljon ohutta vaaleaa raitaa ja näin nähtiin, mitä sieltä kaupan värin alta paljastui. Vaalennus on luonnollisesti kuluttavaa hiuksille ja mulle laitettiin vaalennusaineen sekaan Niophlex suojaamaan hiusta. Niophlex on tarkoitettu pohjoismaiselle hiukselle ja sen idea on suojata hiusta kemiallisen käsittelyn yhteydessä. Pesupaikalla mulle laitettiin vielä kylmään taittava hopeasävyte, jolla saatiin lämpöä vielä vähän pois. 


PB111031
IMG_1720

Tällaiset ennen/jälkeen-kuvat on parhaita, sillä eron näkee kaikista herkimmin. Oli huojentavaa kuulla, kun Maarit iloitsi siitä, kuinka hyvin hiukset olivat vaalentuneet ja kylmän sävyiset lähtötilanteeseen nähden. Toki hiusten seassa on vielä paljon lämpimiä sävyjä, sillä tumma hius on aika tiukassa ja kerroksittain kiinni hiuksissani. Kaikki ketkä ovat vaalentaneet hiuksensa tummasta, voivat varmasti samaistua siihen tuskailuun, että hiuksissa on oransseja ja lämpimiä sävyjä. Korostan tässä kohtaa taas asennetta, mielenlujuutta ja kärsivällisyyttä - tällaiset projektit ovat aikaa vieviä ja oikotiet kannattaa jättää väliin.  

PB121101
IMG_0004
PB121147-3

Eilisessa postauksessa näittekin jo lopputulosta. Tai siis välitulosta, sillä uusi kampaamokäynti on edessä tammikuun alussa. Olen erittäin tyytyväinen tilanteeseen, mikä saavutettiin nyt. Olen nyt hieman yli viikon verran totutellut vaaleampaan kuontaloon ja silmä alkaa pikkuhiljaa tottumaan tähän :-) Tulevaisuudessa, projektin loppupuolella, vaaleampi sävy ei tule nousemaan noin ylös, mutta tällä hetkellä se oli välttämätön etappi. Sen takia välttämätön, sillä meidän piti purkaa hiusten keskiosassa jummaavaa huomattavasti tummempaa väriä. Toivoin myös, että jätettäisiin hiuksiin niin paljon pituutta kuin mahdollista. Ensi kerralla leikataan enempi. Haha, vähän kerrallaan niin ei tunnu niin pahalta?

Mulla on ihan älyttömän hyvä mieli tästä päätöksestä kasvattaa oma hiusväri takaisin. Toki tulevaisuudessakin saatan vaalentaa latvoja tai raidoittaa hiuksia, mutta pohjavärin haluan olevan omani. On ollut kyllästyttävää ja turhauttavaa värjäillä tyvikasvua kuukausittain jo vuosia. Nyt riittää. Kärsivällisyys ei ole edes ongelma, sillä odotan lopputulosta niin kovasti :-) Uskallan toivoa, että  ensi syksyn alussa hiusprojekti olisi loppusuoralla! 

Jos heräsi kysymyksiä, mielipiteitä tai vertaistukea, laittakaa kommenttiboksi laulamaan! 

5 kommenttia:

 1. Mä oon saanut vihdoin kasvatettua oman värin takaisin ja oon NIIN tyytyväinen! Tai latvoissa on vielä vähän jotain väriä, mutta oon siinä pisteessä, ettei mun tarvi värjätä hiuksia. Se on kyllä hämmentävää, että mun hiuksiin tulee todella herkästi itsekseen vaaleita raitoja :D Sun oma väri on ihanan tumma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun hiukset on ihan mielettömän ihanan väriset! Sulla se kasvatusprojekti oli vissiinmsiinä mielessä helpompi, että vaaleammasta siirryit tummempaan? 😊 Itsestään vaalenevat raidat olis niin tavoite! 😍 Kiitos Jenni!

   Poista
  2. Kiitos <3 Juu vaalensin paljon, sillä mulla oli paljon omaa väriä tummempaa ja punertavampaa. Haastavinta oli löytää kampaaja, joka osasi värjätä hiukset tarpeeksi lähelle mun omaa harmahtavaa väriä.

   Poista
 2. Täällä myös yksi omaan väriinsä palannut. Ainoa mikä harmittaa on se, etten tajunnut tehdä tätä jo paaaaaljon aiemmin. Oma värini on tummanvaalea, hieman punertavaan taittuva, ja mielestäni todella kaunis. Mistään purkista ei saa samalla tavalla vivahteikasta väriä kuin mikä oma, luonnollinen sävy on. Puhumattakaan hiusten kunnosta, en edes lähde kirjoittamaan erosta värjäämällä rääkätyn ja luonnontilassa olevan kuontalon kunnosta. Sulla on tosi kauniinsävyiset hiukset!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuules, älä muuta viserrä! Sama ajatus itsellänikin, miksen tehnyt tätä jo aiemmin?? Niinhän se menee, oma väri sopii varmasti ja se on se, mikä on alunperin itselle tarkoitettu :-) Kiitos paljon tästä! Oma projekti vielä kesken, mutta suunta on oikea :-)

   Poista