9.11.2015

FOOD ON POINT

IMG_7398
IMG_7383

*Yhteistyössä Indiedays ja Santa Maria


Olen Aasialaisen ruoan ystävä. Oon aina aikuisiällä tykännyt mausteista, chilistä ja makujen yhdistelemisestä! Varsinkin sen jälkeen, kun olen reissannut Aasiassa (Singaporessa ja Thaimaassa)  on aasialainen ruoka kummitellut mielessä täällä kotisuomessa. Toki on kiva käydä ulkona syömässä, mutta pitkien päivien jälkeen on myös ihana tehdä ruoka kotona ja syödä samalla kun katselee telkkaria :-D 

Sain käyttööni Santa Marian uudistuneet Aasia-mausteet ja tarvikkeet, joilla koitin loihtia aasialaista ruokaa kotona. Ja vitsit.....Täytyy sanoa, että MELKO HYVIN ONNISTUIN! Ihanat maut syntyivät helposti muutamilla täsmätuotteilla! Tein siis Panang Currya ja Soy&Sweet Chili nuudeleita kanalla, sekä lisäksi porsaan sisäfilettä ja parsakaalia.

Pitäisi useammin tehdä erilaisempia ruokia, sillä ne eivät ole oikeastaan yhtään sen vaikeampia tehdä, kuin ihan perinteiset kotiruoat. Oon itse huomannut, että kannattaa maistella ja seurata omaa makuaistia ennemmin kuin seurata orjallisesti ohjeita. Ruoanlaitto ei oo niin vakavaa! Kannattaa kokeilla erilaisia ja uusia juttuja :-) 

IMG_7393
IMG_7390
IMG_7387
IMG_7388
IMG_7358


PANANG CURRY with chicken - 4 annosta
  • 300g maustamatonta kanaa
  • Santa Maria Coconut Milk (tölkki) *saatu
  • Santa Maria Creamy Coconut Milk  
  • Santa Maria Penang Red Curry - mausteseos *saatu
  • Cashew-pähkinöitä
  • 2 Kuivattua Kaffir-limenlehteä
  • Limeä
  • Tuoretta chiliä pilkottuna
Itse ostin 600g kananfileitä, jotka paloittelin kahteen eri annokseen. 300g tuli curryyn ja 300g tuli Pad Thaihin. Maustoin kanat kevyesti suolalla, sillä itse curry on melko mausteista. Paista kanat öljyssä kasaripannulla chilin kera. Lisää joukkoon 3/4 osa kookosmaidosta sekä Penang Red Curry - mausteseos. Lisää myös noin desin verran kermaisempaa kookosmaitoa tai vaihtoehtoisesti kookoskermaa. Laita kansi päälle ja anna hautua 10 min. Lisää pähkinät, limen mehu ja kaffir-limenlehdet. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa! 


SOY & SWEET CHILI NOODLES with chicken - 4 annosta
  • 300g maustamatonta kanaa
  • Santa Maria Rice Noodles (puolet) *saatu
  • Santa Maria Asian Wok Soy & Sweet Chili - kastiketta *saatu
  • Porkkanaa
  • Tuoretta chiliä pilkottuna
Viipaloi porkkanoista ohuita suikaleita. Mausta kanat suolalla sekä haluamallasi mausteilla. Keitä nuudelit ohjeiden mukaan (superhelpot ohjeet pakkauksessa). Paista kanat pannulla ja lisää porkkanasuikaleet ja chili mukaan. Lisää keitetyt nuudelit pannulle ja kääntele. Muoviset pihtiottimet on tähän hommaan ihan MUST! Lisää lopuksi haluamasi määrä Soy & Sweet Chili - kastiketta. Sekoita ja VOILÁ!

Mua itseänihän jännitti noi nuudelit ihan kamalasti. Ei se maku, vaan että osaanko tehdä niistä mitään!! :-D Huokaisin kyllä helpotuksesta, ihan mielettömän iisiä! Tästä jää meille ehdottomasti kyllä helppo ja hyvä arkiruoka. 

Parsakaalit on paistettu valkosipulin, chilin ja soijan kanssa pannulla. Possun maustoin chilimausteilla, pippurilla ja valkosipulilla ja lykkäsin uuniin. Näitä dippailtiin soijaan ja kahteen eri maustekastikkeeseen. Santa Marian Sweet Chili Sauce ginger* ja Santa Maria Chili & Garlic sauce sriracha* toimivat todella hyvin siihen!

Onks teillä jotain vinkkejä tai kysymyksiä?


IMG_7384
IMG_7385 (1)

4 kommenttia:

  1. oii hitsi miten kiva postaus! osaispa ite laittaa edes perusruokaa hahahh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit! Ruoan tekeminen on joskus kyllä muutenkin ihan ylitsepääsemättömän vaikeaa :-D Testaa ihmeessä tota nuudelikanaa! Ihan superhelppo! :-)

      Poista
  2. Hei mieletön kuvakattaus ja noi ruuat!! Pakko koklaa!! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis meillä _sattumalta_ oli tollaset astiat! Ihan supercoolit! Voin pitää meille joskus istujaiset jossa olis tällästä tarjolla <3

      Poista