25.2.2018

BYE LOMBOK ADVENTUTRES

vesi
IMG_0970

vesi-2

Kymmenien tuntien (melkein 30h) matkustamisen jälkeen olemme vihdoin kotona. Olimme jo eilen päivällä, mutta nyt aamulla tuntui olevan tarpeeksi energiaa mihinkään "ylimääräiseen". Vaikka loma Lombokissa on ohi, täällä blogin puolella päästään vasta alkuun. Ikävä kyllä, koko loman ajan meitä piinasi hirveän huonot ja hitaat wifi-yhteydet, jonka vuoksi en päässyt päivittämään blogia. 

Yksi parhaimmista seikkailuista oli päivän retki vesiputouksille. Ensimmäisessä ja viimeisessä kuvassa oleva vesiputous Sendang gile löytyy helposti, eikä vaadi suuria ponnisteluita. Mutta jatkoimme matkaamme vielä toiselle putoukselle Tiu Kelepille, jonne päästäksemme kahlasimme joessa ja kiipeilimme esteiden ylitse. Valitsimme ilmeisen hyvän päivän, sillä vältyimme suurilta turistimassoilta. 

Keskimmäisessä kuvassa oleva, suurempi putous Tiu Kelep oli massiivinen ja se sai itseni tuntemaan todella pieneksi. Vesiputouksesta lähti uhkaava ääni ja koko alue peittyi pieniin vesipisaroihin sen voimasta. Ei mennyt aikaakaan kunnes koko porukka oli ääriään myöten märkä. Paluumatkan pällistelimme luonnon upeutta ja pohdimme, kuinka kukaan on saanut Tiu Kelepiltä kuvia kuivana haha. Me emme ainakaan saaneet. Meidänkin kuva näyttää paljon rauhallisemmalta kuin mitä se todella oli. 

Vinkit vesiputouksille! 
  • Ota tarpeeksi vettä mukaan ja muista juoda!
  • Mikäli aiot käydä Tiu Kelepillä, pue jalkaasi lenkkarit. Kengät tulevat kastumaan, joten asennoidu siihen. Ota mukaan myös reppu ja varmista, että elektroniikka on niin, ettei käy vesivahinkoja.
  • Hiukset kiinni, sillä vesiputouksen voimasta syntyvä ilmavirta laittaa hiukset hulmuamaan. Itselläni oli ranskanletit, jotka pitivät hiukset pois tieltä!
  • Mikäli tulet pidemmältä kuten me Senggigiltä, ota suosiolla päiväksi kuski ja auto. 
  • Pysähdy lounaalle Rinjani Lodgelle - älyttömät maisemat sekä hyvä ruoka. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti