4.12.2017

VUOSI HIUKSISSANI

Näyttökuva 2017-12-03 kello 0.10.11

Siitä on heittämällä yli vuosi, kun päätin että ainainen tyvikasvun värjäily saa loppua. Niin alkoi oman hiusvärin kasvatus. Ensimmäinen etappi oli löytää kampaaja, joka osaisi käsitellä hiuksia, mutta myös minun ajatuksiani niin, että matkasta tulisi vähemmän töyssyinen. Maarit ja Koreus olivat tuttuja siitä, että muutama hyvä ystäväni suositteli sitä. Ja korostetaan nyt sitä, että näiden ystävien hiukset ovat aina olleet erittäin hyvännäköiset, joten näin jo siitä, että kyseessä olisi ammattitaitoinen kampaamo. En tosiaan joutunut pettymään, sillä Maarit on ollut kerrassaan mahtava tyyppi tähän hommaan. 

Kollaasissa on kuusi eri kuvaa, viisi niistä on aina kampaamon jälkeen otettuja. Ensimmäinen kuva on otettu hieman ennen ensimmäistä kampaamokäyntiäni ja siitä huomaa kuinka vuosia käytetyt markettien värit ovat jättäneet hiuksiin kerrostetun ja elottoman värin. 

Seuraavat kaksi käyntiä toisti samaa kaavaa - Vaalennettiin ja "purettiin" vanhaa mustanruskeaa väriä, jotta oman väri ei kasvaisi liian jyrkästi esiin. Mun pahin painajainen tässä olisi ollut, että mustanruskea latva on eloton sekä kulahtanut ja oma hiusväri näyttäisi harmaalta sen vieressä. Tässä onnistuttiin kyllä erityisen hyvin, vaikka tämä vaihe olikin oma inhokkini projektista.

Kolmas kerta oli jo aiemmasta poikkeava. Kesä oli jo kulmilla ja halusin vaaleampaa, kevyempää sävyä. Tässä näkyvä tyviväri on jo täysin omaa hiustenväriäni! Hiukset tekivät oloni itsevarmaksi, sillä sävy ja leikkaus olivat todella mieleeni.

Neljäs kerta johti latvojen leikkaamiseen. Olin ollut välissä Singaporessa ja latvat olivat kuivat sekä keltaiset. Sanoin, että tämä näin vaalea look on osaltani nähty ja halusin kaikki huonot latvat pois. Leikattiin ihan kunnolla ja värjättiin latvaa oman tyvivärin mukaisesti tummemmaksi. Kuten kasvoilta näkyy, poistuin jälleen tyytyväisenä. Tykkäsin tästä hiusmallista ja etenkin skarpista lyhyemmästä mitasta. 

Viime kerralla halusin tummentaa latvoja lisää, kuitenkin niin että tyvikasvua myötäiltiin parhaimmalla mahdollisella tavalla. Tuolloin päätin alkaa kasvattamaan myös pituutta, joten latvoista leikattiin vain pakolliset huonot pois. Tämä tummempi väri, joka vastaa melkein täysin omaa hiusväriäni, on ollut oma suosikkini. Tumma look antaa itselleni enemmän itsevarmuutta ja kotoisamman olon. 

Nyt vuoden jälkeen olen ollut itsekin hämmästynyt, kuinka maltillisesti olen tämän projektin aikana pysynyt päätöksessäni. Tyvi on kasvanut omaa tahtiaan niin, ettei sitä ole värjätty - enintään kevyesti raidoitettu. Tänään on jälleen aika istua Maaritin penkkiin ja odotan innolla, mitä tällä kertaa keksimme. 

Seuraava projekti onkin itseasiassa kasvattaa pituutta! 

2 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä noissa kaikissa kuvissa upeet hiukset! Tykkään noista kaikista tyyleistä! :)<3

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! On ollut kyllä hiusten osaltakin onnistunut vuosi :D Nyt edessä on hiusten kasvatus!

    VastaaPoista