15.10.2017

KUN VIIKONLOPUT EIVÄT OLLEET ITSESTÄÄNSELVYYS

Tai toki viikonloput ovat olleet sinänsä itsestäänselvyys, että joka viikko sellainen on. Mutta se, ettäkö silloin olisi vapaata - se ei tullut moneen vuoteen pieneen mieleenkään. Vapaat viikonloput oltiin yleensä sovittu etukäteen menojen mukaan ja pyydetty erikseen töistä vapaaksi. Harvassa olivat ne lauantait, kun heräsin vailla suunnitelmia. Se oli aika kuluttavaa aikaa, sillä tottui siihen, että on koko ajan menossa. Viikot koulussa ja sitten vielä viikonloput töissä. Mutta en valittanut tai ollut sitä mieltä, että siinä olisi jotain huonoa. 18-vuotiaana tämä rytmi alkoi ja nyt 25-vuotiaana se on muuttunut.

sundays-4
sundays-5
sundays-3
sundays

Tämän vuoden olen viettänyt viikonloput vapaalla. Se oli alkuun ihan hemmetin outoa juurikin sen vuoksi, kun oli tottunut olemaan menossa koko ajan. Kun ensimmäiset tyhjät viikonloput iskivät, olo oli jopa huono ja koin syyllisyyttä tekemättömyydestä. Miksei mulla ole mitään tekemistä tai menoa? Missähän kaikki kaverit menevät? Miten en aiemmin tajunnut suunnitella mitään menoa?

Huh, se vasta kuluttavaa olikin! Nyt viime kuukausien aikana olen vihdoinkin tajunnut, ettei jatkuvasti tarvitse suunnitella ja olla menossa. Varsinkin syksyn tullen on mukava olla kotona ja spontaanisti katsoa, mitä tekisi jos siltä tuntuu. Rennot treffaamiset ystävien ja perheen kanssa on ollut parasta. Tiedättekö, kun suunnittelematta ollaankin yhtäkkiä porukalla saman katon alla ja katsotaan television viihde-tarjontaa (kuten sohvaperunoita tai Vain Elämää-ohjelmaa) tai pelataan seurapelejä.

Nyt etenkin sunnuntait ovat itselleni korvaamattoman tärkeitä. Se on aikaa, kun syön rauhassa hyvän aamupalan, selaan blogeja ja Pinterestiä, etsin uutta musiikkia ja pesen pyykkiä. Kyllähän näitä hetkiä oli aiemminkin, esimerkiksi arkisin silloin kun työvuoro alkoi vasta neljältä. Asioissa on aina puolensa, mutta ai vitsit mä oon nauttinut erityisesti näistä sunnuntai-päivistä. Tuntuu, että silloin saan nukuttua tarpeeksi hyvin ja kerään koko päivän energiaa seuraavalle viikolle.

Kaikkien vuosien jälkeen, viikonloput tuntuu oikeutetusti ihan hiton hyville just nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti