3.2.2017

LIFE HAPPENS


Kuluva viikko on mennyt eläessä - arkea, tapaamisia ja uusien juttujen suunnittelua. Oon pyöritellyt mielessäni lausetta When life happens, sosial media shuts down. Niin mulle on käynyt, mutta se on vain hyvä juttu. Yleisesti on ollut paljon juttuja, että luuri kontrolloi elämää liikaa ja kuinka vaikeaa on välillä olla ilman puhelinta. Kuinka se puhelin pitäisi välillä jättää pois ja elää hetkessä. 

Oon lukenut lehtijuttuja ja selannut vanhoja kuvia, miettinyt tulevaa ja unelmia. Tämän viikon paras lehtijuttu oli ehdottomasti tämä. Jutusta heräsi muutama ajatus, jotka aion purkaa myöhemmin täällä blogin puolella :-) Plärätyistä kuvista parhaimpia olivat nämä ja niissä tapahtuvan tilanteen spontaanius.

paris-4
paris-6
paris-2
paris-7
paris-3
paris-8

Kuvattiin Pariisissa vielä viimeisiä kuvia Millan kodin rappukäytävässä, kunnes Millan naapuri käveli ohitsemme. Hän ihmetteli naureskellen, että eikö Pariisista parempaa kuvauspaikkaa löydy. Melkeinpä samaan hengenvetoon hän ehdotti, jospa tultaisiin ottamaan parit kuvat heidän parvekkeella - kattojen yllä. Perinteiseen suomalaiseen tapaan meillä oli pientä empimistä ilmassa, mutta tartuttiin ehdotukseen ja kiivettiin naapureiden parvekkeelle. Näky oli uskomaton. Aurinko nousemassa ja ilma oli kirpeä. Meille tuotiin kupit espressoa ja siinä me sitten oltiin. Otettiin muutamat kuvat, mutta enimmäkseen keskityttiin ihmettelyyn. 

Hitsit, kuinka hieno ele ja ehdotus Millan naapurilta. Mietin, kävisikö Suomessa näin? Osataanko täällä olla vieraanvaraisia? Voin kertoa, että Janne Kataja ei ehkä kuitenkaan päässyt ohjelmassaan sellaisen aidon vieraanvaraisuuden äärelle heh. Samaa mietin itseasiassa, kun olin Jenkeissä. Asuttiin tosiaan yhden ravintolan työntekijän perheen luona. Tai hänen ja hänen vaimonsa talossa. He antoivat meille käyttöönsä kaksi makuuhuonetta kylpyhuoneineen kolmeksi kuukaudeksi. Ventovieraille ihmisille! 

Pariisissa toisen ihmisen vieraanvaraisuus mahdollisti Millalle ja mulle tilanteen, jota muistellaan varmasti vielä vanhanakin. Siinä tilanteessa päätin, että myös itse haluan jossain vaiheessa tehdä jotain tuollaista ja pistää hyvän kiertämään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti