9.5.2018

MITÄ MUKAAN MATKALLE?

villa

Bikinit H&M

On olemassa asioita, joiden unohtuessa kotiin, uudet saa myös kohteessa perillä. Mutta on myös sellaisia juttuja, jotka kannattaa ehdottomasti pakata mukaan jo kotona. Tällä kertaa en puhu vaatteista, koska niiden pakkaamisessa oon aivan surkea ja otan aina liikaa toisiinsa sopimattomia juttuja mukaan. Tällä kertaa puhun kaikesta muusta "sälästä", jota on tarpeellista pakata mukaan.

Aloitetaan aurinkorasvoista. En kertakaikkiaan ymmärrä, jos joku ei suojaa ihoansa auringolta. Vaikka itse rusketun hyvin, suojaan aina ihoni kauttaaltaan aurinkorasvalla. Kasvoille olen oppinut viime vuosina laittamaan sille alueelle sopivia tuotteita ja olen huomannut ihon pysyvän paremmassa kunnossa. Käytän yleensä SPF 30 suojakerrointa, mutta taputtelen myös SPF 50 aurinkorasvaa niille alueille, jotka voisivat palaa herkemmin - kasvoilla tällaisia ovat nenänpää, poskipäät ja hiusraja. Sain Sugar PR -toimistolta muutamia aurinkotuotteita lomalleni ja nuo Mádaran tuotteet ovat olleet hyviä! Etenkin tuo kasvoille laitettava on ollut miellyttävän kevyen, mutta suojaavan tuntuinen!

Pakkaan matkalle Suomesta myös luettavaa, sillä mitä kirjoihin tulee, tykkään lukea ne toistaiseksi vielä suomeksi. Ostan kirjojen lisäksi erilaisia lehtiä, sillä niistä löytyy usein mielenkiintoisia aiheita ja ihmisiä, jotka on kivempi lukea suomeksi. Oon myös niin mummoutunut, että ostan melkein aina myös ristikkolehden mukaan. 

Näyttökuva 2018-5-5 kello 19.11.00

Punaiset bikinit H&M / Laukku Kenzas Lombok 

loma

Sandaalit Vamos / Aurinkotuotteet Mádara* (tuotteet saatu)

Se, minkä opin Indonesian reissulla, on ottaa monipuolisemmin lääkkeitä Suomesta mukaan.  Särkylääkkeitä otan kahdenlaisia (Panadoleja ja Buranaa),  närästyslääkettä ja maitohappobakteereita. Lääkkeiden lisäksi rakkolaastareita, tavallisia laastareita ja kuumemittari ovat hyvä ottaa varmuuden vuoksi mukaan. Viime reissulla yhdelle matkaseurueesta nousi korkea kuume keskellä yötä, eikä meillä ollut silloin kuumemittaria mukana - huolena oli, että kuume nousisi yli 40 asteen, joka voi olla hengenvaarallista. 

Muutamat hyvin istuvat bikinit tuovat itsevarmuutta ja ovat aina napakymppi ottaa mukaan. Olen itse sen verran pieni (ja rinnaton), että joskus sopivien bikinien löytäminen tuottaa tuskaa. Nyt löysin useammat bikinit H&M:ltä ja vitsit oon ollut iloinen niistä! Nuorempana oli elintärkeää pitää bandeau -mallisia yläosia rusketusrajojen välttämiseksi, mutta nykyään viis veisaan niistä. Tasailen rajoja muutamana päivänä olkaimettomilla bikineillä ja se kikka toimii oikein hyvin. 

Viimeisenä juttuna kamera - ketterä ja monipuolinen Olympus. Paljon matkusteleville suosittelen kyllä niin lämmöllä Olympuksen järjestelmäkameroita. Helppokäyttöisyys kohtaa laadun, eikä laukku paina tonnia, vaikka kameraa ja muutamaa objektiivia kantaisi jatkuvasti mukana. Kertauksen vuoksi, oma kamerani on Olympus OM-D E-M5 Mark ii ja luotto-objektiivini matkoilla ovat 25mm ja 12mm. TÄÄLTÄ voi lukea ajatuksiani valokuvaamisesta ja lopusta löytyy luettelo kameratarvikkeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti