17.10.2017

ÄRSYTTÄVÄ VAATEKAAPPI


Puhutaanpa rehellisesti - tai ainakin minä puhun. Viimeiset neljä kuukautta ellei jopa enemmän, mun vaatteet on ollut aivan siellä täällä niin likaisina kuin puhtaina. Se on ärsyttänyt mua suunnattomasti ja oon yrittänyt siivota niitä ja pitää pyykkikonetta pyörimässä. Joku siinä silti tökkii eikä mua hotsita yhtään se homma. Tiedättekö miksi. Mulla on ihan hemmetin ärsyttävä vaatekaappi! Eikä siis ulkonäöltään vaan sisällöltään.

Mulla on kivoja yksittäisiä juttuja, mutta kokonaisuus on kyllä ihan hukassa. Tiedättekö, kun puhutaan aina niistä vaatekaapin kulmakivistä ja luottovaatteista. Olis ihan hemmetin kiva, että niitä olis, mutta mulla puuttuu vissiin taito hankkia sellaisia vaatteita? ”Ryhdikäs valkoinen, musta ja harmaa t-paita, laadukas neule, hyvin istuvat farkut, suorat housut, jakku jne jne” Tollaiset ympäripyöreät luetellut ei ole auttanut mua pätkääkään. Aina kun olen ajatellut, että nyt hankin kiva paidan, simppelin ja hyvillä matskuilla, silti usein huomaan, että se ei sittenkään istu tarpeeksi hyvin tai jotain muuta. 

Kaapissa ja pyykkikorissa on tuhat vaatekappaletta ja jokainen ärsyttää mua tällä hetkellä. Ja ymmärrän, että tämä on maailman vihoviimeinen aihe, jolla on aidosti mitään väliä pelkkää pinnallista huhuilua mutta kyllä mä haluan tehdä valintoja, jotka kestää pidempään kuin yhden sesongin.

Voisko joku tulla mulle näyttämään tai edes kertomaan kädestä pitäen, miten se luottovaatteista ja kulmakivistä yhteen hiottu vaatekaappi hankitaan? Kärsivällisyys on vissiin valttia, mutta se ei koskaan oo ollut mun vahvin puoli. Hakusessa talvelle olisi klassinen harmaa tai vaalea neule, raidallinen neule, hyvin laskeutuvia T-paitoja ja  rento valkoinen kauluspaita, jonka kaulukset eivät missään nimessä saa roikkua ryhdittömänä. Oon myös alkanut haaveilla, josko sitä vain pukeutuisi kokomustaan? Ainakin kaikki vaatteet sopisivat keskenään yhteen? 

Kertokaas, mitkä on teidän luottovaatteet ja mistä ne on hankittu sekä minkä takia ne ovat lunastaneet paikkansa sieltä peruspilarien joukosta?

stupid clothes-3 stupid clothes-4 stupid clothes stupid clothes-6 levis denim-3 stupid clothes-2

13 kommenttia:

  1. Tunnistan itseni noin parikolme vuotta sitten tästä kuvauksesta! Olin just samassa tilassa että kaappi täynnä kivoja statement vaatteita, jotka ei toimineet oikein keskenään ja mä olin aina ikuisessa vaatekriisissä, joka tuntui helpottuvan vain sillä että osti jotain uutta... Nyt tilanne on onneksi ihan toinen! Tein päätöksen että mun tyyli on minimalistinen ja se jotenkin helpotti mua. Rakastan minimalististä tyyliä, mutta olin jotenkin ennen pyrkinyt olemaan jotain enemmän (ehkä myös blogin takia). Aloin ostamaan just niitä basic vaatteita ja lempparivaatteita ja mietin aina että miten ne toimii mun olemassa olevan vaatekaapin kanssa. Keskityin mustiin, valkoisiin ja harmaisiin vaatteisiin ja omiin lempparijuttuihin! Koska rakastan villapaitoja ja farkkuja, saa niitä olla kaapissa enemmän :--D Kai jokaiselle ne peruspilarit on just ne lempparivaatteet, joissa tuntee olonsa itsevarmaksi ja omaksi itsekseen! Ainkain näin mulla on just villapaitojen, farkkujen, suorien housujen ja yksinkertaisten teepaitojen kanssa. Mä yritän bongailla klassikkoja kirppareilta ja sit miesten puolelta kannattaa tsekata esim teepaidat, villapaidat ja kauluspaidat! En tiedä onko tästä kommentista mitään apua :--D Mut jos pitäs antaa yksi vinkki niin sanoisin että kartoittaa oman vaatekaapin ja pitää siellä vain niitä lemppareitaan! Kirjoitin tästä joku aikaa sitten postauksen:http://nouw.com/fashionstatement/vaatekaappi-jossa-kaikki-sopii-yhteen-31135828

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just toi "joka tuntui helpottuvat vain sillä, että osti jotain uutta"! Se on paha, sillä se helpotus on vain sen hetken ja myöhemmin kostautuu sillä, että kaikki hätävaatteet täyttävät vaatekaappia ja aiheuttavat myöhemmin lisää kriisejä.

      Mut mahtavaa kuulla, että sulla on löytynyt se oma juttu ja minimalistisuus, joka on helpottanut painimista vaatteiden kanssa :)

      Hyvä pointti toi lempparivaate-juttu! Miks niitä lemppareita olis vaan yksi, kun voi kehittää niistä eri variaatioita, joihin tukeutua useimpien asujen kanssa :)

      Poista
  2. Täällä sielunsisko! o/ mullakin on ihan sekasoppaa koko vaatekaappi. Sittemmin oon yrittänyt uusia vaatteita ostaessa miettiä enemmän kuin kaksi jo olemassa olevaa vaatetta mihin sen uuden löydön yhdistäisi. Pysyisi pakka edes vähän hallittuna :D

    sulla on kyllä kiva, uniikki tyyli joten suotta stressailet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kans hyvä vinkki, että kannattaa ajatella, miten ostettavan vaatteen yhdistäisi jo olemassa olevien kanssa :)

      Kiitos kommentista <3

      Poista
  3. Täällä painitaan samojen ongelmien kanssa... 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ounou, meitä alkaa olemaan tässä jo hyvä ryhmä!

      Poista
  4. Ah, vaatteet! Mä voisin puhua niistä ikuisesti joten ei yhtään turha aihe ;) Mä oon tehnyt päätöksen, että ostan vaan lemppareita. Sellasia, mitä sovittaessa rakastuu samantien eikä saa mielestään. Ja samalla päättänyt, että on ok pukeutua neuleisiin ja farkkuihin jos niistä nauttii. Tai että väripaletti saa olla tosi minimalistinen, muutamalla extralla höystettynä. Rakastan kattella kaikkia kreiseja yhdistelmiä, kiiltonahkahousuja ja mesh-paitoja muilla mutta ne ei oo mun juttu ja sekin on ihan ok. Nappaan vaatekaappiini sen hetken trendeistä ne, mitkä tuntuu omalta ja istuu muuhun sisältöön. Pitkällisen työn prosessi, mutta se kantaa lopulta hedelmää.

    Ja niin! Mun ehdottomat neulelempparit on Acne ja Samsoe Samsoe. Vaikka maksaa keskimääräistä enemmän, niin oon monta sesonkia selvinnyt muutamalla neuleella eikä ne oo mennyt mikskään. Vähän villakampaa ja taas kuin uusi. Ja ne on malliltaan / leikkaukseltaan parhaimmat mulle - sopivan muhkuja ja pörrösiä, semmosia missä viihdyn. Mulla on yks Arelan KIM-teeppari ja se on ihan älyttömän hyvä, pese ja pidä -vaate. jonka kanssa ei tartte murehtia rypyistä tai kiertävistä saumoista. Meinasin, että hankkisin saman myös mustana.

    Sulla on ihana vaatekaappi, poimi sieltä ne rakkaimmat ja lähe fiilisteleen niiden pohjalta että mitä kaipaat lisäks !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, eli sulla nousee sama ajatus esiin kuin Reetalla - eli lempparit vie voiton ja niiden ympärille kannattaa alkaa sitä vaatekaappia miettimään! :)

      Ai vitsit tuo acne houkuttaa, mutta hinta kieltämättä hieman hirvittää. Täytyy tehdä vielä tutkimusta tän merkin suhteen.

      Kiitos kommentista ihana <3

      Poista
    2. Puss <3

      Jos meinaat tehdä reissua Tukholmaan (i'm in! :D) niin Acne kannattaa ostaa sieltä. Vaikka onkin kruunuissa niin ovh silti vähemmän mitä esim. nettikaupasta tilattuna. En tiedä miksi, mutta kaikissa aika monen kympin ero mitä oon hankkinut :)

      Poista
  5. Muakin on alkanut turhauttaa vaatekaapin sisältö :/ On ihan muutama juttu, joita rakastan ja käytän vuodesta toiseen, kahdet BikBokin housut ja yksi Me&I hame, mutta muut vaihtuu vähän väliä. H&M:llä on yksi kiva t-paita malli, josta pidän, mutta se ei ole kovin kestävä ostos vaan rikkoutuneen tai muuten pilalle menneen paidan joutuu uusimaan silloin tällöin. Täydellistä kauluspaitaa en oo ikinä löytänyt... :/

    Tsemppiä sulle vaatekaapin uudistamiseen!

    - Kiia / https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja turhautuminen on yksi inhottavimmista tunteista! Nyt keskitytään seuraavan kerran oikein kunnolla, kun ollaan kaupoilla henkarit kädessä, että miksi se vaatekaappi turhauttaa, jotta ei tehdä enää samoja virheitä! :)

      Poista
  6. Ah, vaatekaappi. Tuntuu, että se on ikuisuusongelma. Itselläni on tällä hetkellä paljon vääränkokoisia vaatteita, ja se jos mikä ärsyttää. Onneksi kaapista löytyy muuutama luottovaate etenkin näin syksyllä: villaneule ja villaneuletakki, pari hyvin istuvaa t-paitaa ja ihana pitkä musta paitamekko. Housuasioissa pitäisi ryhdistäytyä :D Lempparimerkkejä ovat tällä hetkellä mm. Samsoe & Samsoe ja Minimum. Arelakin on ihana, mutta vähän hintava. Myös COS ja Selected Femme toimivat mun päällä ihan mukavasti :) Tällä hetkellä himoitsen jotain sinapinkeltaista. Sen värinen parka olisi ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kyllä on ikuisuusongelma - varsinkin kun en ole koskaan sitä kunnolla ratkonut. Vääränkokoiset ja huonosti istuvat vaatteet pilaavat helposti päivän, jos sellaisen sattuu päällensä pukemaan.

      COS on myös mun lemppari! Taidankin mennä heti selailemaan heidän tämän talven mallistoa :-)

      Poista