14.8.2017

ARINARIEVÄ SHAKSHUKAN KANSSA

Kaupallinen yhteistyö: Leivon Leipomo

Shakshuka ja Arinarievä-3
Shakshuka ja ArinarieväNäyttökuva 2017-08-14 kello 23.11.17
Shakshuka ja Arinarievä-2

Leivon Leipomon Arinarievä on ollut mun lempparileipä ihan nuoruudesta lähtien. Muistan, kuinka äidillä söimme sitä sellaisena huuruisen tuoreena, voin, juuston ja kinkun kanssa. Ja ai vitsit se oli hyvää. On muuten vieläkin! Olemme vuosien ajan vieläkin ostaneet Arinarievää kotiin noin kerran viikkossa, ihan parasta. Nyt halusin keksiä sille jotain muuta käyttöä, kuin tuo aiemmin mainitseman, tavanomaisemman tavan. 

Yhdeksi mun aamupala "bravuuriksi" on muodostunut tomaattinen ja tulinen Shakshuka-pannu. Shakshukaa voi syödä sellaisenaan, mutta parasta se on vaalean leivän kanssa syötynä. Ja OH BOY, Arinarievä sopi tähän comboon täydellisesti!

SHAKSHUKA-PANNU ARINARIEVÄLLÄ

Kaksi purkkia Tomaattimurskaa (Oma suositus: MUTTI)
1 Sipuli
Paketti chorizo-makkaraa
1 Chili
Valkosipulia - tämä oman maun mukaan!
Ruokalusikallinen tuoretta ja silputtua basilikaa
2 - 4 Kananmunaa
Puolikas paketti feta-juustoa
Mustapippuria
Suolaa
Valurautapannu (!)

Laita uuni lämpiämään 200-asteeseen. Uuniin laitetaan myöhemmin valurautapannu, joten jätä ritilä uunin keskikohdalle. 

Laita tomaattimurska kulhoon ja lisää joukkoon puristettu valkosipuli, suola ja mustapippuri. Silppua tuore basilika ja lisää se tomaattiseokseen. Leikkaa chili ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja ruskista ne  öljytyllä valurautapannulla. Kuori ja pilko chorizot joukkoon. 

Paista, kunnes chorizosta tulee rapeaa. Lisää pannulle maustettu tomaattiseos. Paista, kunnes seos on kiehahtaa. Tee seokseen pieniä koloja ja riko kananmunat niihin. Lisää päälle reilun kokoisia paloja feta-juustoa - itse tykkään käyttää sellaista isompaa yhtenäistä palaa, enkä valmiiksi kuutioituja. 

Laita valurautapannu uuniin siihen saakka, kunnes kananmunat ovat hyytyneet, mutta niin, että keltuainen on vielä valuvaa. Muista varovaisuus valurautapannun ja uunin kanssa, ettet polta itseäsi! Koristele Shakshuka tuoreilla basilikan lehdillä ja ripauksella mustapippuria. 

Shakshuka on tosiaan parasta leivän kanssa, joten viipaloi Arinarievä sopivan kokoisiksi paloiksi ja NAUTI! Ensi kerralla taidan itse vielä paahtaa leipiä, jotta pinnasta tulee hieman rapea. NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti