20.6.2017

MIKÄ TEKEE BLOGISTA HYVÄN?

Viime aikoina oon lukenut kommentin jos toisenkin, joka on saanut mut miettimään blogeja sekä ennenkaikkea niiden lukijoita. Kommentit eivät ole tulleet minulle, mutta onpahan tullut kuitenkin nähdyksi. On varmaan sanomattakin selvää, etteivät ne olleet ehkä kaikista mukavimpia. Päällimmäisenä on kuitenkin muutama ajatus - mikä näitä negatiivisia fiiliksiä aiheuttaa? Ja miksi sitä kritiikkiä tulee melko turhistakin asioista? Entä mikä sitten tekee blogista hyvän?

Koska luen myös itse blogeja joskus ja jouluna eli kerran viikossa, oon viime aikoina yrittänyt keskittyä omaan rooliini lukijana. Tässä muutama huomio:

Luen blogien postaukset noin kerran viikossa Bloglovinin kautta, johon ne päivittyvät järjestykseen. Siitä on helppo klikkaila välilehtiin auki kaikkien postausten kirjo, mitä on kerinnyt päivittymään! 
♡ Luen erilaisia blogeja ja hyvässä tasapainossa. En oleta jokaisen blogin olevan monipuolinen ja kaikessa hyvä tai kaiken huomioonottava. Sen vuoksi seurannassa on eri tyylisiä blogeja, jotka yhdessä ovat kuin maailman paras aikakauslehti, joka päivittyy joka viikko!
Reagointi. Jos en jostain lauseesta, kuvasta tai ajatuksesta ole mielissäni, en provosoidu tai ala räyhäämään - eipä se kuitenkaan omaa arkeani muuta. Eikä varmana kenenkään muunkaan. Jos joku blogi muuttuu radikaalisti sellaiseksi, mistä itse en välitä, en enää lue sitä. Reagointi myös niin, että visuaalisesti kauniit kuvat ja mukaansatempaavat tekstit energisoivat ja tuovat hyvää fiilistä. Oon tehnyt blogien lukemisesta sellaisen hetken, josta yleensä inspiroidun tai innostun! 


blogs (1 of 1)-4

Näyttökuva 2017-06-20 kello 19.26.19
blogs (1 of 1)-6

blogs (1 of 1)-2

Sanoisinkin, että loppujen lopuksi se, mikä tekee blogista hyvän, on lukija itse. Se, miten siellä toisella puolella reagoidaan ja kommentoidaan on vähintään puolet tästä hommasta. Puskaradio saa soida, mutta toivottavasti siellä liputetaan hyviä juttuja enemmin kuin niitä, mikä itseä ärsyttää. Vaikka joku juttu ei uppoa yhdelle, voi se toisen mielestä olla oikein hyvä! Puskaradiosta saan aasinsillan ja haluankin siis jättää tämän postauksen loppuun hyvää fiilistä kertomalla muutamat mun lemppari blogit!


Kati ja Blurred Esquisse - Ai että lukemisen iloa parhaimmillaan! On ihanaa uppoutua toisen ajatuksen juoksuun ja oikeasti laadukkaisiin teksteihin. Hauska, nokkela ja tärkeitä aiheita käsittelevä bloggaaja! 

Maria ja Dejiss - Mulla on ikuinen kahvikateus Mariaa kohtaan. Ja tämän tarkoitan todellakin hyvällä! Marialla on selkeästi oma tyylinsä ja tapansa blogata ja se on mun mielestä ihailtavaa. Herkullisia aamupaloja, tunnelmaa ja uskomattoman ihana tyyli. Marian instagram on myös yksi oma lempparini ja odotan uusia kuvia kuin kuuta nousevaa!

Jonna ja Jonnamaista - Paljon värikkäitä kuvia sekä monipuolista sisältöä! Tärkein on kuitenkin kiva fiilis, joka välittyy lukijoille. 

Milla ja Lack of Colour - Olisi silti tällä listalla, vaikkei olisi rakas ystäväni. Tästä blogista tulee hyvälle mielelle ja odotan aina innolla, mitä trendiä Milla seuraavaksi kokeilee. Ihana heittäytyjä, joka hallitsee DIY:t ja hymyilemisen. 

Julia ja Julia Matleena - Tämä on aika uusi tuttavuus, mutta tätä blogia olen alkanut seurailemaan bloggaajan tyylin vuoksi. Se on sellainen, johon itse pystyn samaistumaan!

Uusi Muusa - Sanavalinnat, tekstit ja kokonaisuus.

Mari ja Magicpoks - Rehellinen ja ihana meininki! Yhteistyö-postaukset on huolella toteutettu niin, että ne ovat myös lukijoille usein todella hyödyllisiä! Aina kun lukee Marin blogia, tulee tunne, että hänellä on varmaan muutama tunti enemmän vuorokaudessa kuin meillä muilla - miten se kerkee touhuamaan niin paljon haha!

Ja koska rakastan värejä ja rohmuan kaikkea visuaalista, on nämä sen tiimoilta omia lemppareita: Angelica Blick (!!! On kyllä jo varmasti kaikille tuttu, mutta vitsit mitä kuvia), Annika O, Tickle your Fancy ja Janita Autio. Kauneusblogeja en lue juuri ollenkaan, mutta täältä haen välillä inspiraatiota: The Beauty Department - tätä seuraan ahkerammin Instagramissa @thebeautydept ja @kristin_ess . Muita lemppareita Instassa ovat pepamack, mvb, ohhcouture ja arielle. 

Sit on teidän vuoro - mitkä on teidän lemppari blogit ja miksi? Mielelläni kuulen teidän ajatuksia tästä aiheesta :-)

10 kommenttia:

 1. Voi Riikka ❤️ Kiitos maininnasta! Sun blogi on semmosta visuaalista ilotulitusta, jota vois kattella päivät pitkät! Oot ihan mieletön velho noitten kuvien kanssa :) Ja oon ihan samaa mieltä - jos jostain blogista, postauksesta tai yksittäisestä ajatuksesta ei pidä, miks pitää heti jättää ikävä kommentti? Ihan kuin se tekis omasta päivästä jotenkin paremman. Paljon kivempaa on ilahduttaa toista näteillä sanoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kati ❤
   Niin ikävät kommentit on niin turhia, jos niiden ainoa tarkoitus on luoda mielipahaa. Toki kaikilla on mielipiteensä, mutta kyllä usein mietin, ettei ne ikävien kommenttien jättäjät varmasti uskaltaisi henkilön kohdattaessa sanoa mitään niin pahaa. Liputan kanssa nättien sanojen perään!

   Poista
 2. Samaa mieltä ikävien kommenttien jättämisestä! "Jos et voi sanoa mitään miellyttävää, älä sano mitään" on sellainen viisaus, jonka yritän palauttaa mieleeni aina, kun haluaisin kommentoida jotain kurjaa jollekulle netissä. Milloin kukaan on muuttanut mielipidettään tai toimintatapaansa saamansa negatiivisen kommentin takia? Turha niitä on jaella. :D

  Mun suosikkiblogeja on ainakin Pin the Fuck Ups (tosi monipuolinen ja viihdyttävä, upeat kuvat ja hauska meininki), Itserakkautta (paras treeni- ja hyvinvointiblogi ikinä, koska kirjoittajalla on niin loistava asenne ja huumorintaju), Mansikkatilan mailla (kaunis ja seesteinen, tosi tunnelmallinen ja hyvää fiilistä nostattava) ja Lähiluonnon huvituksia (just mun makuun humoristinen, hyvä asenne ja tosi kauniit kuvat!), mutta voisin luetella vielä sata muutakin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit eli amen to that! ☝🏻

   Kävin selailemaan näitä blogeja! Kiitos näistä, ihania! ❤

   Poista
 3. Tosi hyviä pointteja, oon usein kans itse miettinyt miksi sitä negatiivista kommenttia ilmestyy useammin kuin positiivista. Onko sitä jotenkin helpompi antaa kuin kehua? Ajatellaanko että toisen kehu ja menestys on itseltä pois..:/

  Musta sellaista blogia on kiva seurata jossa jutut kolahtavat ainakin suurimmaksi osaksi omiin nähden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän sanitaan, että suomalaiset ovat kateellista kansaa ja uskon, että osa negatiivisista kommenteista johtuu juurikin tästä. Toivon kuitenkin, että ihmiset alkaisi keskittymään enemmän omaan tekemiseen ja tulevaisuuteen kuin toisten mollaamiseen 🤔

   Niinpä, kyllä niillä jutuilla on merkitystä myös kuvien lisäksi 😊

   Poista
 4. Ehkä hieman omituinen ajatus, jos kritiikin ajattelee olevan turhaa.. mielestäni aina saa antaa palautetta, kritiikkiä tai kehuja, mutta tärkeintä on millä tyylillä palaute on kirjoitettu. Turhan usein kommentit ovat vain ilkeitä, joista ei saa mitään parannusehdotuksia irti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se olisikin omituinen ajatus! Oma ajatukseni oli, että kritiikki melko turhista (ja merkityksettömis) asioista on turhaa. Kritiikki kuuluu elämään ja niinpä sen muotoilu onkin tärkeää. Blogeissa vaan tuntuu siltä että veemäisyys ja ilkeily naamioidaan kritiikiksi, joka on väärin 😊 Eli just niinkuin sanoit!

   Poista
 5. Ihana ihana Riikka, iso kiitos maininnasta <3 Enkä voi kuin laittaa bumerangina takaisin! Täällä on aina yhtä visuaalista kuvaloistoa ja jo pelkkä sun leveä hymy saa hyvän fiiliksen aikaan :)

  VastaaPoista