10.11.2016

HIUSPROJEKTI

IMG_1564

Perjantaina aloitetaan kunnolla mun hiusprojekti. Se, mistä uhosin muutama kuukausi sitten TÄSSÄ postauksessa. Kaikki aiheeseen liittyvät postaukset laitan oman täginsä alle hiusprojekti - näin postausten löytäminen on helpompaa! Mulla on siis huomiseks aika kampaajalle Koreuteen. Siellä tapaan omistajan Maarit Koistisen, jonka kanssa lähdetään projektia toteuttamaan. 

Ennen kampaajalle marssimista, avaan täällä hieman hiushistoriaani, joka on melko tylsä muutamaa juonenkäännettä lukuunottamatta :-D Aloitetaan siitä, kun ala-asteella viidennellä luokalla leikautin itselleni tooooodella lyhyen poikatukan - why?? Ja sitä muuten itkettiin. Pahalla. Sen jälkeen mulla on ollut vain yksi tavoite. Kasvattaa superpitkät hiukset ja olla koskaan leikkaamatta niitä. SPOILER ALERT oon joutunut leikkaamaan ne haha! Kasvatin hiuksia niin pitkään, kunnes näyttivät tuolta kuin tuossa yhdessä kuvassa. Jos ihan tarkkaan katsoo, hiukset ovat tulleet suurinpiirtein vähän yli rintojen alapuolelle, hiukset näyttivät samalta vuosia. Tuolloin elämä oli pelkkää #hairgoals ja #bikinihiukset meininkiä. Värjättyinä lähes mustiksi, olihan mun teini-iän julkkisidoli hiusten suhteen Nicole Scherzinger.

Sitten tapahtui jotain, joka muutti mun hiusten suunnan lopullisesti. Vuonna 2013 Mulla todettiin aurallinen migreeni, enkä missään nimessä voinut syödä enää e-pillereitä. Vaihdoin minipillereihin ja sitten alkoi tapahtua - hiuksia tippui päästä tukkoina, ensin pikku hiljaa ja sitten enemmän. Lääkärit yksiselitteisesti kertoivat tän johtuvan siitä, että söin niin monta vuotta e-pillereitä ja kroppan oma hormonituotanto ei niiden lopettamisen jälkeen ollut täysin käynnistynyt = hiustenlähtö. Jos jollain on enemmän faktaa tästä, saa kertoa kommenttiboksissa! Yritin pitää pitkistä hiuksista kynsinhampain kiinni, mutta kuvasarjassa näette mun Breaking Pointin. Vuoden 2014 jouluna otettu kuva, kun hiuksia oli vähemmän päässä kuin koskaan. 

Mun oli aivan pakko mennä leikkaamaan tuo hiirenhäntä. Ennen uuttavuotta mulle leikattiin polkkatukka, joka ei ihan vastannut mun kuvitelmia. Kuinka olisi voinutkaan? Miten mulle olis voitu edes saada nätti ja tuuhea Long Bob, kun ei ollut tarpeeksi hiuksia? Siitä ollaan pitkä matka tultu tähän hetkeen, mutta nyt hiukset ovat aikalailla yhtämittaisia ja  huomattavasti paksummat. Leikata näitä vielä täytyy, mutta kasvattelen pidempiä hiuksia pikkuhiljaa :-) En tosin aio palata tuohon AriKoivunen-lookkiin enää koskaan - heviletin aika on jo mennyt. 

Hätähousut voivat seurailla perjantain hiusoperaatiota instan mystoryn kautta (@rriikkka). Postauksen teen ensi viikolla!

8 kommenttia:

  1. Hei kohtalotoveri, mulla kävi minipillerien kanssa ihan sama juttu. Hiuksia irtoili niin paljon, että meinas paniikkikohtaus iskeä hiuksia harjatessa. Lisäksi musta tuli kauheen kiukkunen, mun hienomotoriikka kärsi (veitsenviiltoja sormiin, kynät ja kananmunat lattialle, maitopurkit nurin...) ynnä muita epäennustettavia oireiluja. Kaikki parani ennalleen, kun sain reseptin niihin normi e-pillereihin. Toi on paha toi aurallinen migreeni, koska sit pitää keksiä jotain muuta ratkaisua. Nyt noi hiukset näyttää niin freesiltä ja rehellisesti sanoen sopii mun mielestä sulle paremmin kuin tusinanicoleschertzingerit. Tuo lyhyempi malli tuo jotenkin kasvotpiirteet paremmin esiin! Ja helpompi pitää hyväkuntoisina, kiiltävinä ja terveennäköisinä. Hyvältä vaikuttaa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noni, eli ihan sama homma! Ihan superikävää :---(

      Oon kuullut paljon tota, että lyhyempi sopii paremmin mulle! Ja totta tuo hyväkuntoisena pitäminen yms. Terveet hiukset ei vaan voi näyttää huonoilta :-)

      Poista
  2. Oo, muutoskuvia odotellessa! Olen menossa ensi viikolla kampaajalle, ja ajattelin näyttää inspiskuvana sun tuollaista long bob-kuvaa :) Mulla on nyt oma vaaleanruskea väri, mutta kaipaisin hieman tummempaa. Mun mielestä sun hiukset näyttää upeilta ja hyväkuntoisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutoskuvia tulee ensi viikolla blogiin ja huomenna saa esimakua instagramin puolelta :-) Voi ihana, mikä kohteliasuus ja kunnia päästä inspiskuvaksi (tähän sata sydäntä).

      Tummempi väri on jees, jos sen saa toteutettua niin, että oma väri ei kasva häiritsevästi juuresta. Sen takia oon itse kasvattamassa omaa väriä, sillä en jaksa enää värjätä tyveä. Mutta tummat hiukset sopii talveen ja tunnelmaan :-)

      Kiitos kommentista!

      Poista
  3. Paraniko hiustenlaatu sitten kuitenkin ennalleen, vaikka jatkoit minipillereitä? Eli oliko vaan ohimenevä hiustenlähtökausi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä lopetin noiden kaikkien noiden pillerien syömisen sillä hetkellä :-D Eli siis hiukset on nyt kasvaneet takaisin ja voivat hyvin. Mutta en osaa vastata siihen, että miten olisi käynyt jos olisin pysynyt pillereissä.

      Poista
  4. Moikka! Tiedostan, että lääkäri et ole mutta haluaisin kuulla miten kauan sulla kesti toi hiustenlähtö vaihe? Lopetin kanssa e-pillerit muutama kuukausi sitten ja vähän sen jälkeen tukkaa alkoi meinaa lähteä! Sama meno jatkuu yhä ja vähän aiheuttaa jo pientä stressinpoikaista, että pitääkö tässä pian peruukki kaupoille suunnata:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, niin nää on varmasti aika yksilöllisiä juttuja. Tossa kuvakollaasissa kahden ylimmän kuvan välillä on vähän päälle vuosi aikaeroa, eli paksuista ja pitkistä hiuksista tipahdin noihin ruippanoihin. Stressasin siitä itsekin paljon ja oli pakko leikata se polkka. Sekään ei ollut silloin mitään ruusuilla tanssimista, mutta nyt vuoden verran on ollut hyvä fiilis näihin hiuksiin. Anteeks ettei mulla oo yhtään parempaa kerrottavaa :-/ Tsemppiä sinne! Tiedän, kuinka raastavaa on kun hiuksia tippuu ihan hirveitä määriä!

      Poista