17.10.2016

OMA JUTTU?


IMG_1012-2
IMG_1009-2
IMG_1019
IMG_1010-2
IMG_1014-3
IMG_1016-2

Tätä postausta kirjoittaessani olen kahden vaiheilla. Pitäisikö kirjoittaa aiheesta, joka on ollut ajatuksissa vai pysyä toistaiseksi pinnallisuuksissa. Pinnallisuus käsittelisi kuvissa näkyvää kiharapilveä, että onko se yes or no? Omasta mielestäni YES, koska illalla kosteisiin hiuksiin tehdyt ranskanletit ovat aamun pelastus.  Okei, olisko se pinnallisuus sitten tän postauksen osalta siinä?

Oon paljon miettinyt blogimaailmaa ja omannäköistä juttua. Mä en onneksi koskaan oo tarkoituksellani yrittänyt olla jotain, joka ei tuntuis omalta. Mulla on aina ollut selkeä sävel siitä, mitä haluan blogissa ja sosiaalisen median kanavissa olla - oma itseni. Siitä huolimatta välillä kyseenalaistan kaiken, aivan yhtäkkiä. Sitä säikähtää itsekin, sillä se selkeä visio ja tunne katoaa taivaan tuuliin sillä sekunnilla. Tuntuu tyhmältä ja pieneltä. 

Faktahan on se, että jo suomalaisia blogeja on tuhansia. Jopa kymmeniä tuhansia? Se on aivan älytön määrä ja sieltä se paine voi tulla. Miten erotun muista? Oon pompotellut tuota kysymystä suuntaan ja toiseen. Lähinnä siltä kantilta, että tarviiko sieltä erottua mitenkään tarkoituksellisesti? Eikö se vaan voisi tapahtua tekemällä omaa juttuaan, jolloin ne lukijat jää mukaan, ketä kiinnostaa? 

Instagram on lempparein sovellus ja sen takia mietin sitä ehkä enemmän. En sillä, että haluaisin haalia eniten seuraajia, vaan että siitä tulisi oman näköinen ja tunnistettava. Tosin oon iloinen kaikista seuraajista, uusista ja tämänhetkisistä - sitä en kiellä! Mutta mun "filosofia" instafeedin suhteen on melko selkeä - yhteensopiva kokonaisuus, mutta haluan myös jokaisen yksittäisen kuvan olevan hyvä. Instagram on monipuolinen, sillä sieltä näkee tuttujen arkea, mutta myös erilaisten käyttäjien luomaa inspiraatiota.

Sanotaanko näin, että oon hyvällä tapaa löytänyt itsevarmuutta tähän hommaan. Kuvissa haluan hakea erilaisia kulmia ja monipuolisuutta. Kuvia ei välttämättä tarvitse aina ottaa samalla kaavalla, vaan heittäytyminen hetkeen ja tunteeseen on enemmän kuin OK. Kaiken ei tarvitse olla viimeisen päälle täydellistä. Oon puhunut tästä aiemminkin. Huomaan, että jos en tee asioita tavallani vaan yritän miellyttää isompaa yleisöä (mitä ikinä se tarkoittakaan), ahdistun ja koen vähäpätöisyyttä. Muutenkin tekisi mieli heittää tuolla vähättelyllä vesilintua. Jos jatkuvasti vähättelee itseään ja omaa työtään, voiko kehitystä tapahtua?

Oon niin kiitollinen teistä lukijoista, kommentoijista ja seuraajista. Teette tästä hienompaa ja motivoitte mua pysymään omana itsenäni. Hetki sitten koin, että kaikki mun jutut on tyhmiä ja pohdin, miksi ikinä pistin lusikkani tähän blogisoppaan. Sitten sain kuitenkin kommentteja, joissa oltiin iloisin mielin blogin aitoudesta ja hyvän mielisyydestä. Siinä hetkessä kaikki epätoivo ja turhautuneisuus katosi. 

Oma juttu on poikkeuksetta aina se paras tapa tehdä asioita. Oli se juttu sitten mun tai naapurin Keken.

6 kommenttia:

 1. Mahtavaa Riikka, oikee asenne. Tykkään!! :)

  VastaaPoista
 2. Itsellä on yhden käden sormilla laskettava määrä blogeja mitä seuraan. Joistain katson vain kuvat, mutta sinun blogisi on ehdottomasti yksi niistä johon haluan "käyttää aikaani" ja lukea tekstisi kunnolla - koska juuri se aitous huokuu sinun tekstistä. :) Muutama lempi blogi on nykyään jäänyt juuri tuohon kuvien katselu-linjalle kun tuntuu etteivät he enää panosta siihen aitouteen.

  Jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, ihana kommentti!! Uppos suoraan sieluun ja sydämeen! Kiitos paljon tästä <3

   Ihanaa syksyä Rita!

   Poista
 3. Heei, todellakin jatkat samaan malliin!!! Ite tykkään just sun blogista monista eri syistä. Esim. tää on kuvasmielessä ihan erityisen super, koska oot yks harvoja bloggaajia, jotka oikeesti käyttää pukeutumisessa muitakin värejä kuin mustaa, valkoista, harmaata ja beigeä. Höpöttelypuoli on myös piristävä, koska oot sopivan avoin, _aidosti_ kivalta ihmiseltä vaikuttava ja ihan hurmaavan itseironinen. Plus tää on ehkä vähän nolo myöntää, mutta oot vielä kadehdittavan eksoottisen näkönen. Tässä on elementit kohillaan, oot ihan yks lemppareita. n_n

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ÄÄÄÄKK!!! ♥️ Niin mieltä piristävä kommentti, kiitos ihan mielettömästi!

   Itseironia ja aitous kunniaan! Eikä oo noloa myöntää! Eksoottisuus on sellainen juttu, josta oon tosi otettu jos joku pitää sitä hyvänä juttuna - lapsena se oli lähinnä outoa. Eli ei mitään noloa, olen otettu tästä! ☺️

   Poista