15.12.2015

I HAVE A PROBLEM

IMG_8726
IMG_8724
IMG_8725

Neulemekko Cubus / Takki Gina Tricot 

Mun ongelma on tää kuvien laatu. Tiedän siihen ratkaisun, mutten oo löytänyt googlesta tai ylipäätään mistään vastausta, miten se ratkaisu käytännössä toteutuu. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kaikki kuvat on laadultaan TÄYDELLISIÄ, kun oon saanut ne valmiiksi. Sitten lataan ne flickriin, jossa ne vieläkin ovat laadultaan varsin päteviä. Sitten joudun lataamaan ne tänne koossa 800x600, jolloin ne pakkautuu typerästi suttuiseksi. Se ärsyttää mua. Niin paljon, että jos en keksi tähän ratkaisua, jätän leikin kesken :-D Okei en jätä, koska mua harvemmin löytyy luovuttamasta, ellen eka oo tehnyt kaikkeani. Joten help me, please. Universumi lähetä joku, joka osaa auttaa minua :-D Onneks moni lukee tätä mobiililla ja ainakin mulla siellä kaikki näyttää ihan ok:lle!

Nämä postauksen kuvat on otettu ennen mun siskon tytön nimiäisiä. Tollaisia neulemekkoja on näkynyt paljonkin tänä syksynä, mutta ymmärrän hyvin miksi. Monikäyttöinen ja simppeli. Sellainen oikein asukriisin pelastaja! Oon käyttänyt tota arkisesti tennareiden kanssa ja korkojen kanssa juhlavammin. Nyt mietin, että pitäisikö ostaa toinen, mutta erivärinen. Don't know. Ehkä odotan sitä paniikkia, että jostain väristä on viimeinen koko jäljellä ja paineen alla teen sitten päätöksen HAHA!
11 kommenttia:

 1. Mitä tarkoitat lataamisella Flickristä blogiin? Otat sieltä html-koodin siinä kuvakoossa kuin haluat ja liität sen editoriin? Vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis just näin! Jos lataisin "original" koossa, kuvista tulis ihan liiiian isoja :-| Joten nyt tuskailen et miten saan kuvakoon pienemmäksi ilman että kuvanlaatu menee pixelimössöksi?

   Poista
  2. Mulla oli samanlainen ongelma jossain vaiheessa, kun exporttasin kuvat jossain tietyssä koossa ulos Lightroomista, mutta tajusin laittaa ruksin johonkin kohtaan siellä ohjelmassa, niin homma hoidossa. Sillon joskus latasin netistä jonkun ihan perus-kuvankäsittelyn ilmaseks, muutin kuvakokoa sillä ja sit pistin Flickriin :) Millä käsittelet kuvasi? Photari, Lightroom..?

   Toisaalta tässä on itellä jo välissä muuttunut blogialusta Bloggerista Wordpressiin..

   Poista
  3. Okei, hyvä tietää! Mulla on ollut kuvankäsittelyssä käytössä Aperture, mutta varmaankin vaihdan pian Photariin, koska haluan oppia sen :-D Mutta joo.. Aperturella en oo onnistunut tässä hommassa ollenkaan!

   Poista
 2. Mun mielestä nää on oikein hyviä! Mutta itse muutan kuvan koon jo käsiteltäessä haluttuun kokoon ja sitten lataan Bloggeriin "original"-koossa :) joskus huomasin myös, että png toimi paremmin kuin jpg, mutta nyt en oo taas testaillut vähään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos näyttää sinne hyvälle! :-) Jotenkin kun ite tietää, että vois olla parempikin laatu niin ärsyttää ettei se toteudu...BUU! Siis munkin pitäis käsitellä kuvat haluttuun kokoon ja ladata sillä original-koossa flickristö..Mutta mun kuvat on sen verran isoja, et ne pitää tosiaan pienentää ja ihan sama millä ohjelmalla oon yrittänyt muokkailla nii menee mössöksi :-(

   No, minä vielä selvitän tämän! :-)

   Poista
 3. Moikka! Mä muokkaan lightroomilla ja photarilla, jossa muutan kuvan koon jo siihen haluaamani eli 600x800 ja silloin flickrissä se orginal kuvan koko on se oikea. Tällöin flickr ei pakkaa kuvaa = tee sitä rakeista tai suttuista. Kuvan siis olisi paras olla jo oikeassa koossa kun lataat sen flickrn! : ) hoppas että auttoi ongelman kanssa! Mulla ainakin laatu säilyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta mulla on nyt siis ongelmana myös se, että kun muutan sen kuvan koon siihen haluamaani, se pakkaa sen jo silloin pikselimössöksi :-(

   Poista
 4. Ja luin ton sun aikasemman kommentin vasta, niin munkin kuvat on alunperin kooltaan yli 4000 ja pysyvät photarilla pienentäessä oikein hyvinä, joten suosittelen sitä testaamaan : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on Lightroom latautumassa! Se on sitten oma osionsa, kuinka kauan menee oppia se :--D Kiitos Terhi jeesistä! Jos en vieläkään osaa, niin tuun johonkin tukiopetukseen hahahaha!

   Poista
  2. Toivottavasti löytyy joku ratkasu! Koska kuten ite sanoit on ärsyttävää ettei kuvat pysy niin hyvä laatuisina mitä tietää niiden olevan : ) tsemppiä!

   Poista